Autor: Indrek Kald • 19. august 2020

RIA hoiatab ohtliku ja salakavala pahavara eest. Nakatumisi on transpordis ja tervishoius

Viimaseil nädalail on Eestisse jõudnud selle suve ühe ohtlikuma ja salakavalama pahavaravõrgustiku Emotet uus laine. E-kirjaga levides on see raskesti tuvastatav.
Makrosid kasutavaid dokumente saadetakse tänapäeval üliharva, suure tõenäosusega on sel juhul tegu pahavaraga.
Foto: RIA

Eestis on teadaolevalt nakatumisi aset leidnud transpordi- ja tervishoiusektoris, ent kuna ühe arvuti nakatumisel suudab see pahavara väga kiiresti edasi levida, on mõjutatud sektoreid ilmselt rohkem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052