Autor: Indrek Kald • 21. august 2020

Tarkvarafirmade küsitlus: peale kasumlikkuse kasvab kõik, eriti töötajate arv

Võrreldes mitme muu majandussektoriga on Eesti tarkvarafirmade juhid suhteliselt optimistlikud. Nende hinnangul kasvavad lähiajal kõik olulised näitajad, eriti töötajate arv.
Kriisi möödudes hakkavad ettevõtted töötajaid jälle juurde värbama.
Foto: Lala Azizli/Unsplash

Küsitletud firmajuhtide hinnangul ei näe järgmise poolaasta jooksul kasvu vaid kasumlikkus. Kuna sektori ettevõtted konkureerivad töötajate saamiseks globaalsel tööturul, siis jätkub ka palgasurve, millele vastatakse kasumlikkuse arvelt.

Äripäeva infopank küsitles tarkvarasektori konkurentsiraportit koostades augustis IT-firmade juhte ettevõtte lähema kuue kuu väljavaadete teemal, osales 29 vastajat.

Kõige kiiremat kasvu prognoosivad ettevõtete juhid järgmiseks pooleks aastaks töötajate arvule. Koroonakvartal sundis osasid IT-firmasid koondamisi läbi viima, mis omakorda tähendab, et kriisi möödudes hakkavad ettevõtted töötajaid jälle juurde värbama.

Lisaks selgub värskest tarkvarasektori konkurentsiraportist, kui pikaks ennustavad tarkvarafirmad koroonakriisi mõju oma ettevõttele, kas koroonakriisi põhjustatud majanduspõhi on käes, kaua kestab taastumine ja mida on selleks vaja, mis riskid ja arengud veel tarkvaraarendajaid mõjutavad ning kuhu investeerivad IT-firmad järgmise kuue kuu jooksul.

Raport annab täieliku ülevaate tarkvaraettevõtete konkurentsivõimest. Analüüsitud on värskemaid majandusnäitajaid, mille põhjal on välja toodud valdkonna arengutrendid ja ettevõtete pingeread.

Konkurentsiraporti hinna sisse kuuluvad muuhulgas kõik sektori TOPid ja võlglased, ettevõtjate trendiuuringu kokkuvõte, andmefail ettevõtete finantsnäitajate ja suhtarvudega. Lisaks saavad tellijad hiljemalt novembris 2019. aasta aruannete kokkuvõtte tasuta.

75-leheküljelise tarkvarasektori konkurentsivõime raporti lisainfo ja tellimine SIIT.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755