Autor: Indrek Kald • 1. detsember 2020

Andmekaitse ähvardab kolme apteegiketti 100 000eurose sunnirahaga

Andmekaitse inspektsioon tegi ühepäevase täitmise tähtaja ja 100 000 euro suuruse sunniraha hoiatusega ettekirjutus-hoiatuse kolmele apteegiketile, mis võimaldasid oma e-apteegis teise inimese isikukoodi teades vaadata tema kehtivaid retsepte.
Kolm apteegiketti võimaldasid veebis näha võõraste inimeste retseptiinfot.
Foto: Liis Treimann

Kui inspektsiooni jurist kontrollis e-apteekide keskkondi, sai ta vestlusakna kaudu kiiresti ligi võõraste inimeste retseptiinfoni. Ettekirjutus tehti eile ning puudused tuli kolmel allnimetatud apteegil likvideerida tänaseks.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755