Autor: Indrek Kald • 2. detsember 2020

Lühik, kirt, nestlema, kõpe – sõnaloomekonkursil pakuti IT-mõistetele pea 4000 eestikeelset vastet

Uudisdigisõnade korje tõi kolme ja poole nädalaga kokku 3866 sõnapakkumist. Mis neist kasutusse jääb?
Ede Tamkivi ja Toomas Hendrik Ilves Sõnause avamisel.
Foto: Kevin Pineda

Kõige populaarsem uudissõna oli lühik, mida esitati 28 korral vastena shortcut'ile. Viimane oli ühtlasi enim pakutud ingliskeelne sõna kokku 159 vastega. Kuna otsetõlkes tähendab see kiirlõiget, pakuti suupäraste vastetena näiteks kirt, kärmik, lühe, otsek ja õgvik.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755