Autor: Indrek Kald • 11. detsember 2020

Valitsus muutis mitut sidega seotud seadust

Valitsus muutis eile mitut sidega seotud seadust, võttes ühtlasi Eesti õigusruumi üle Euroopa Liidu uue sidekoodeksi. IT-minister Raul Siemi sõnul soovitakse ühtlustada nõudeid sideteenustele ning soodustada uute võrkude ehitust.
Pilt on illustratiivne.
Foto: Dean Moriarty/Pixabay

Eelnõust jäid välja sideandmete säilitamise kohustuse laiendamine ja ettemakstud kõnekaartide isikustamise ettepanekud. "Minu hinnangul on tegemist ebaproportsionaalsete meetmetega, mis riivavad liialt inimeste privaatsust," selgitas Siem.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052