Autor: Indrek Kald • 17. detsember 2020

Eesti idu tahab sajad miljonid linnakaamerad panna tehisintellekti abil tarka tööd tegema

Globaalses linnaruumis on järgmise aasta lõpuks umbes miljard avalikku kaamerat, ent turvakaalutlusi kõrvale jättes ei leia sealsed salvestised seni eriti kasutust. Äsja 1,55 miljonit eurot kaasanud Eesti idufirma Fyma soov on seda masinnägemise ja tehisintellekti abil muuta.
Fyma kaasasutajad Taavi Tammiste ja Karen K. Burns.
Foto: Silver Gutmann

Fyma loodava lahenduse abiga võib igast kaamerast linnaruumis saada nutikas sensor ja igast lindistatud sekundist andmed, mille abil äriotsuseid teha. "Meile meeldib Fyma soov luua platvorm, millest iga ettevõtja on võimeline aru saama," sõnas juhtinvestoriks olnud Change Venturesi partner Rait Ojasaar.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755