Autor: Indrek Kald • 22. detsember 2020

Ericssoni uuring: Eesti võidaks 5G-võrgu rajamisega 400 miljonit eurot

Eestis 5G võrguseadmeid tootev Ericsson viis läbi üle-euroopalise analüüsi, kui suurt kasu toob 5G-võrgu ehitamine eri riikidele. Selle kohaselt teenitaks Eestis tänu uutele teenustele sadu miljoneid eurosid, suur osa sellest maal.
Ericsson Eesti ASi juht Andrus Durejko.
Foto: Andras Kralla

Ericsson Eesti juhi Andrus Durejko sõnul on tööstussektori, avalike teenuste, tarkade linnade ja nutikate maapiirkondade puhaskasu 5G kasutuselevõtult Eestis pea 400 miljonit eurot. Ent riik venitab 5G konkursi korraldamisega.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755