Autor: Indrek Kald • 27. jaanuar 2021

Eestis luuakse turvakontrolli piiridel tõhustav riist- ja tarkvara. EL toetab projekti 7,5 miljoniga

Euroopa Komisjon toetab 7,5 miljoni euroga Tartu Ülikooli füüsikute ja idufirma GScan ühisprojekti luua riist- ja tarkvara kiiremaks ning tõhusamaks turvakontrolliks piiridel.
GScan kasutab läbivalgustusel maapinnale pidevalt jõudvat kosmilise päritoluga kiirgust, mis on oma olemuselt suure energiaga osakeste voog.

"See on maailma kõige uuenduslikum arendusprojekt tollikontrolli tehnika valdkonnas viimase kümnendi jooksul," ütles projekti partneriks oleva maksu- ja tolliameti tolliosakonna välispiiri valdkonnajuht Ants Kutti.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052