Autor: Indrek Kald • 23. veebruar 2021

Masinõppe võimalusi avav noor Eesti IT-teadlane Londonist sai presidendilt preemia

Presidendi tänavuse noore IT-teadlase preemia sai Londonis õppiv Marek Rei, kes oma teadustöös panustab masinõppe algoritmide arengusse.
Kersti Kaljulaid ja Marek Rei.
Foto: Raigo Pajula

Rei uurib algoritme, mis võimaldavad rakendustel tekstist ja kõnest aru saada. Selle töö tulemusteks on teksti sisestamist ennustavad klaviatuurirakendused enam kui 500 keele jaoks ja automatiseeritud keeleõpperakendused.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474