Autor: ITuudised.ee • 27. aprill 2021

Eesti tegi välistalentide aruandes võimsa tõusu

Eesti tegi kvalifitseeritud tööjõu pingereas (IMD World Talent Ranking) suure tõusu 27. kohalt 19. kohale.
Eriti vajab välistalente IT-sektor.
Foto: Raul Mee

Eestis on puudu erinevatel andmetel enam kui 8000 IT-spetsialisti ja ainult ümberõppega neid ei leia. EASi Work in Estonia programmi juht Anneli Aab ütleb, et ettevõtted vajavad arenguks kvalifitseeritud tööjõudu ja kui tippspetsialiste kohapealt ei leia, on võimalik probleemi leevendada välistööjõu Eestisse toomise või rahvusvahelise kaugtöötamise hõlbustamise kaudu. „Talendiralli on globaalne ja Eesti konkureerib parimate talentide nimel kõikide lääneriikidega. Oleme küll Baltimaadest eespool, kuid tipust jääme veel kaugele,“ kommenteeris Aab.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474