Autor: Indrek Kald • 14. mai 2021

Tallinnas sõidab ilma juhita auto. Arendustöö selleks tehti Eestis

Tallinnas sõidab ringi auto, milles ei istu ühtegi inimest. Vastav lahendus arendati välja Eestis, ent massikasutuse eel on vaja teha veel testsõite.
Kaugjuhtimist katsetab Elmo Rent mudeliga Nissan Leaf.
Foto: Elmo Rent

"Kui linnapildis paistab, justkui sõidaks auto ilma juhita, siis tegelikult see pole päris nii. Auto on varustatud meie poolt arendatud kaasaegse sidetehnikaga ning seda juhitakse hoopis meie kontorist," selgitas Elmo Rendi tegevjuht Julia Nekrassova.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474