Autor: Indrek Kald • 18. juuni 2021

Kristo Käärmann Wise'i börsiletuleku eel: kõik töötajad on saanud optsioone

"Absoluutselt kõik töötajad on saanud optsioone. Optsiooni õigus tekib igal töötajal, kes on aasta aega töötanud," kinnitas Londoni börsile tuleva Eesti finantstehnoloogia ettevõtte Wise kaasasutaja Kristo Käärmann.
(Transfer)Wise'i kaasasutaja Kristo Käärmann.
Foto: Hermione Hodgson

"Euroopas on see tegelikult ebatavaline, et kõik töötajad on ka ettevõtte omanikud, nagu meil. Kokku on meil töötajatest aktsionäre umbes 4000," arvestas ta intervjuus Äripäevale hulka ka ettevõttest juba lahkunud inimesed.

Wise teatas eile hommikul kavatsusest alustada Londoni börsil otsenoteerimist. Ettevõtte väärtuseks on hinnatud 5-10 miljardit eurot. "Kui palju teised müüa plaanivad, ma ei tea, aga minul pole huvi oma osalust ettevõttes vähendada," kinnitas Kristo Käärmann, kellest koos teise kaasasutaja Taavet Hinrikusega võib saada Eesti esimene miljardär.

Käärmanni sõnul on tal hea meel, et tehnoloogiaettevõtted järjest rohkem finantsteenuseid pakuvad. "Vaatan seda niipidi, et finanstettevõtted on rohkem nagu tehnoloogiaettevõtted ja vähem nagu pangad. Kasutajate jaoks on see kogemus, hind ja kiirus, mida tehnoloogiaettevõtted suudavad pakkuda, lihtsalt nii palju parem, kui traditsioonilised pangad suudavad pakkuda," kinnitas ta.

Loe pikemalt Äripäeva veebist:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755