Autor: ITuudised.ee • 25. august 2021

Bolt arendajate otsimisest: CVsid eriti ei saabu, tuleb teha otsepakkumisi

IT-firma Bolt kinnitusel on neil kõige rohkem peavalu arendajate leidmisega, sest nende töökuulutuste peale CVsid eriti ei saabu ning need mis tulevad, kipuvad olema küllaltki nõrgad.
Bolti värbamisjuht Nikolai Kabatsikov.
Foto: Bolt

"See on paras väljakutse," nentis Bolti värbamisjuht Nikolai Kabatsikov Äripäevale ettevõtte soovi peale palgata igal aastal Eestis 400-500 arendajat, kuna viimase viie aasta jooksul on Bolt juba kõigi arendajatega kontaktis olnud. Üha enam tuleb neil arendajaid Eestisse mujalt ümber kolida ja nii tulevad pooled arendajatest Bolti teistest Euroopa riikidest, aga ka kaugemalt.

Palju otsepakkumistele keskenduv Bolt võtab ise aktiivselt ühendust inimestega, keda mujalt endale napsata ja kellele pakkumisi teha. Tänu digilahendustele saab Bolt teha iga päev üle saja intervjuu ja saata kandidaatidele üle tuhande sõnumi.

Samas kinnitas tarkvaraarenduse konsultatsioonifirma Industry62 asutaja ja juht Andrus Altrov, et kui on pakkuda inimesele huvitavaid projekte, on arendajaid võimalik värvata ka idufirmadega konkureerides. Tema hinnangul võistlevad omavahel rohkem isegi teemad kui firmad. "Kui on anda äge ülesanne, millega tegeleda, on võimalik inimene leida ja kui ei ole, tuleb mõelda, et võib-olla me ei peaks seda projekti tegema või sellel teemal tegutsema," märkis ta.

Koos suure nõudlusega tõuseb ka arendajate palgatase. Altrovi sõnul on see aga toonud kaasa olukorra, kus on keeruline osaleda riigihangetel, kuna neil võidu toovate tunnihindadega kogenud arendajat palgal hoida ei saa. Riik aga moodustab Industry62 käibest veerandi. Idufirmade buumist võivad Altrovi hinnangul saada kõige rohkem pihta riigisektori ettevõtted või riigi IT-üksused, sest ka nemad peavad inimesi värbama praeguses turuolukorras.

Mullusügiseses intervjuus Äripäeva raadiole ütles Bolti asutaja ning juht Markus Villig, et suured Eesti iduettevõtted nagu Wise, Pipedrive ja Bolt omavahel klientide pärast ei konkureeri, küll aga talentide pärast. "Ja seal tegelikult on meil samamoodi ühine eesmärk, me näeme, et Eestisse tuleb lihtsalt tuua talenti juurde. Siin ei ole võimalik palgata järgmised 5000 tarkvaraarendajat," rääkis ta toona.

Loe pikemalt Äripäeva veebist:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052