Autor: Indrek Kald • 2. september 2021

Advokaadibüroo soovib Levikomi pankrotti, IT-firma netovara kuue miljoniga miinuses

Advokaadibüroo TGS Baltic soovib kohtu kaudu oma endise kliendi, võlgades telekomifirma Levikom pankrotti, investorit ootav Levikom ise esitas kohtule aga saneerimisavalduse, kirjutab Äripäev.
Levikomi juht Peep Põldsamm.
Foto: Liis Treimann

Kliendileping on neil sõlmitud aprillist 2018, sestsaadik on Levikom jätnud büroole tasumata üle 77 000 euro eest arveid, lubades küll mitmel korral võla klaarida, sest kohe-kohe siseneb ettevõttesse investor.

Advokaadibüroo TGS Baltic partner Chirag Mody märkis kohtus, et Levikom vajaks oma miinuse ning vajaminevate investeeringute katteks investorilt kümne miljonit euro suurust panust: vara ettevõttel puudub, viimased aastad on nad suures kahjumis ning netovara on kuhjunud ca kuue miljoni euro suurusesse miinusesse. Ent investori leidmine pole seni õnnestunud ning miinuse katmine paistab Mody hinnangul ebatõenäoline.

Levikomi juht ja osanik Peep Põldsamm nentis, et Levikomi tulevik sõltub endiselt 5G sagedusloa konkursist, mis ootab sügisel taas riigikogus arutlusele tuleva elektroonilise side seaduse taga. Potentsiaalne investor on tema sõnul olemas, kuid ootab sama 5G teema taga. "Praegu on kapitali kaasamine jõudnud viimasesse faasi ja eks mõned on arusaadavalt kaotanud ka kannatuse, aga midagi teha ei ole," tõdes Peep Põldsamm.

Loe pikemalt Äripäeva veebist:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474