Autor: Indrek Kald • 2. september 2021

Eesti IT-firmad testivad oma droone, kavas ka lend Tallinnast Helsingisse

Septembris korraldavad Eesti droonide arendajad ja tootjad mitmeid droonide testlende Tallinnas, Tartus ja ka liinil Tallinn-Helsingi.
Hiina firma EHang sai tuntuks esimese inimest kandva suutva drooni arendamisega. Nüüd testivad nad oma lahendust ka Eestis.
Foto: EHang

"Piisab, kui saame tõusta maapinnast 30 meetri kõrgusele ja liiklust ei takista enam ei jalakäijad ega hooned. Peame ainult suutma koordineerida õhuruumis lennumarsuudid teiste droonide ja lennukitega, mida aitab teha automatiseeritud UTM [Unmanned Traffic Management] süsteem," selgitas drooni- ja robootikaettevõtte CAFA Tech juht Tanel Järvet.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052