Autor: Indrek Kald • 17. mai 2022

Algas IT juhtimise aastakonverents, mis keskendub kolmele aktuaalsele teemale

Tallinnas Mustamäe Apollo kinos ning ka veebis algas IT juhtimise aastakonverents, mille esinejate seas on mitmeid nimekaid Eesti IT ettevõtete juhte.
Oktoobris 2021 toimunud IKT aastakonverents.
Foto: Raul Mee

ITLi juht, tarkvarafirma Flowit partner Juhan-Madis Pukk küsis oma ettekandes, kui palju on kasvanud arendaja tunnihind, vastates ise, et kümme protsenti aastas. "Meeletu kasv kümne aastaga," lisas ta.

"Eestis on tehtud väga palju custom-arendusi, on õnnestutud, on feilitud," rääkis Pukk. Kuidas me saame kasutusele võtta karbilahendused ja integreerida need oma ettevõtete lahendustega ja taakvaraga, seadis ta järgmisteks aastateks ülesande.

Puki esinemise teema oli Eesti IT sektori hetkeolukord, väljakutsed ja lahendused. ITLi president võttis muuhulgas vaatluse alla sektori ekspordipotentsiaali, tööjõuga seonduvad probleemid ja riigi kui tellija ja riigihanked.

MKMi asekantsler Luukas Kristjan Ilves sõnas oma esinemises, et kuigi tal on taskus Bolt Business, siis eriti rohkem riik siinsete ükssarvikute teenuseid ei kasuta. Me riigina võiks Twilio API'sid kasutada, me võiks Pipedrive'i kasutada, aga meie praegune töökorraldus ei toeta seda, rääkis ta. Tegelikult peaks riik olema ka suur kasutaja, lisas Ilves.

Tema esinemise teema oli Eesti riigi IT visioon: kas Eesti on jätkuvalt maailma kõige eesrindlikum digiriik, mis suunas Eesti digiriik liigub ja milline on visioon, kuidas on mõjutanud küberjulgeoleku olukorda Ukraina sõda.

IT-juhtimise aastakonverents toimub täna Mustamäel Apollo kinos ja paralleelselt ka veebis. Konverents keskendub kolmele aktuaalsele teemale: esiteks suur pilt ehk Eesti riigi ja ettevõtete IT olukord, väljakutsed ja visioonid, teiseks praktilised näited kaugtöö ja kaugteenuste juurutamisest, kolmandaks küberturvalisus.

Konverentsil esinejate seas on lisaks Luukas Kristjan Ilvesele ja Juhan-Madis Pukile Elisa Eesti tehnoloogiaüksuse juht Toomas Polli, Cybersi juhtivkonsultant ja partner Ronnie Jaanhold, kasvustrateeg Indrek Saul, Orkla Eesti IT juht Allar Bernard, maksu- ja tolliameti infoturbejuht Thea Sogenbits, Arrow ECS Baltic äriarendusjuht Raido Orumets, OIXIO infoturbejuht Janek Saar jt.

Põhjalik ülevaade IT juhtimise konverentsist ilmub ITuudised.ee veebis täna ja lähipäevil.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755