Autor: ITuudised.ee • 1. juuli 2022

Hiigelkahjumis Bolti asutaja: oleme varasemast paremas seisus, teistel sellist kasvu polegi

Tehnoloogiafirma Bolti kahjum süvenes mullu rohkem kui poole miljardi euroni. Ettevõtte asutaja Markus Villigu sõnul tuleneb miinus investeeringuist ning tegelikult on firma paremas seisus kui varem.
Bolti asutaja Markus Villig.
Foto: Liis Treimann

Villigu kinnitusel ei pane poole miljardi euro suurune kahjum investoreid muretsema: nende jaoks on oluline, mida selle investeeringu eest saab. "Nii kaua, kuni nad näevad, et meie investeeringud lähevad asja ette, on nad sellega päri," kinnitas ta intervjuus Äripäevale.

Bolti käive kasvas eelmisel aastal üle kahe korra, ulatudes enam kui poole miljardi euroni. Suure kasvu taga olid ka suured investeeringud, mis samas viisid ettevõtte kahjumi aasta varasema 45 miljoni euro pealt rohkem kui 547 miljonini.

Villigu kinnitusel on Bolt tegelikult suures konkurentsis iga aastaga paremal positsioonil: alates 2020. aastast on nad kordades kasvanud, samal ajal kui enamik nende konkurente ei ole koroonaeelsele tasemele tagasi jõudnudki. Nii jõuavad nad tema hinnangul turuliidritele järele. "Sellist kasvu ei tee meiesuurustest ettevõtetest peaaegu keegi," ütles Villig.

Esialgu oli Boltil kavas ka selle aasta teises pooles agressiivselt kasvada, kuid nüüd on üldist olukorda majanduses arvesse võttes Bolti plaanid veidi vaoshoitumad. Siiski on kavas palgata sel aastal mitusada inimest ja kasvus püsida.

Loe intervjuud Markus Villiguga:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052