Autor: ITuudised.ee • 29. jaanuar 2023

Telia Eesti täpsustus: meie mullune käive kasvas üle 4%

Telia Eesti teatel kasvas nende eelmise aasta käive tunamullusega võrreldes enam kui nelja protsendi võrra.
Telia Eestit juhib alates mullu 1. detsembrist Holger Haljand.
Foto: Telia Eesti

Kirjutasime reedel, et viimased neli aastat müügitulu kasvatanud Telia Eestit tabas mullu langus, samas ettevõtte kasum suurenes märgatavalt.

Kõrvutasime nimelt Telia poolt teatatud mullust käibenumbrit 342,2 miljonit eurot nende eelmises aastaaruandes toodud 2021. a müügituluga 354,6 miljonit. "Korrektne on siiski öelda, et ka müügitulu suurenes," teatas selle peale ettevõte.

Telia kinnitusel ei saa aastaaruandes toodud numbreid üks-ühele võrrelda kvartaalsete börsile esitatud numbritega, kuna hiljem aastaaruandes kajastuvatesse numbritesse lisanduvad ka teatavad grupiga seotud arveldused ja tulud.

Seega on korrektne võrdlus, et 2021. aastal ulatus Telia Eesti käive 328,3 miljoni euroni ning kasvas mullu 342,2 miljonile. Ärikasumit teenis ettevõte vastavalt 117,9 miljonit ja 125,1 miljonit eurot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474