Autor: ITuudised.ee • 28. juuni 2023

Ettevõtetele suunatud küberrünnakute arv on kahekordistunud

SEB Turbekeskus ja küberrünnakuid lahendav Cybers on märganud murettekitavat trendi, kus petuskeemide maht ettevõtete vastu on eelmise aastaga võrreldes kahekordistunud.
Cybersi tegevjuht Jürgen Erm ja SEB Turbekeskuse turbejuht Kätlin Kukk.
Foto: SEB Pank

Petuskeemid on kiirelt muutuvad ja järjest keerukamad, millest tulenevalt on ka välja petetud summad järjest suuremad. „Põhilised ettevõtetele suunatud petuskeemid on võltsarved ja pangakonto andmete muutmine, online-kanalites tegevjuhina esinemine ning andmepüük, millega kogutakse vajaminevaid paroole, et siis juba rahalist kahju teha,“ kommenteeris SEB Turbekeskuse turbejuht Kätlin Kukk.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052