Autor: ITuudised.ee • 2. august 2023

Eesti OÜ kaotas häkkeritele kümneid miljoneid. "Raha kaotas puhtalt aktsionär"

Küberkurjategijad varastasid Eesti ettevõttelt kümneid miljoneid dollareid – firma kaasasutaja sõnul kannavad selle koorma mitte kliendid, vaid omanikud.
CoinsPaidi ökosüsteemi kaudu tehti mullu 5,7 miljardi euro väärtuses tehinguid, pilt on illustratiivne.
Foto: Pexels

"Nähes sissetungi, sulgesid turvaspetsialistid ja arendajad kohe kõik serverid. Selle tõttu teenus seiskus, mis ei saanud klientidel märkamata jääda," ütles krüptofirma CoinsPaid juht ning kaasasutaja Maxym Krupyshev, vahendab Äripäev.

"Kõigile klientidele anname me kõik, mis me neile võlgneme," kinnitas ta Delovõje Vedomostile ja lisas, et nn rahalõhe kaeti täielikult ettevõtte omavahenditest.

Krupyshevi sõnul ilmnes raha edasise liikumise iseloomu jälgides, et rünnaku autoriks oli ilmselt Põhja-Korea rühmitus Lazarus Group, mis on mitmete viimaste aastate suuremate digitaalsete röövimiste taga, juhtumit uurib ka Eesti politsei.

Kaubamärki CoinsPaid kasutab Dream Finance OÜ, mille kaasasutas Tallinnas elav Kiievi päritolu Maxym Krupyshev 2019. aastal. Ettevõtte asutajad tulid Eestisse oma tehnoloogiaga ja said siin litsentsid krüptovaluutade hoidmiseks ja töötlemiseks.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755