Autor: ITuudised.ee • 11. august 2023

Ekspert: enne oli vaja 5-6 programmeerijat, nüüd sama töö peale vaid 1-2 ja tehisintellekti

Tehisintellekt asendab mitut tarkvaraarendajat korraga ning parandusi tuleb AI loodud programmi teha väga vähe, kinnitab seda lahendust kasutav ekspert.
Programmeerimine on minu jaoks nüüd nagu öö ja päev, kinnitab AI-d kasutav arendaja.
Foto: Unsplash

Veidi enam kui aasta eest finantsäpi Bilance lansseerinud vennad Mihkel ja Erik Martin Vetemaa kasutavad Chat GPTd iga päev.

"Tehisintellektile saab lihtsalt öelda, et programmeeri valmis ja mina ainult vaatan üle," rääkis Erik Martin Vetemaa Äripäevale. "Kui enne oli vaja viite-kuute programmeerijat, siis nüüd piisab sama töö peale vaid ühest-kahest programmeerijast ning tehisintellektist. Seal on rahaline kasu väga selge," lisas ta.

Küsimuse peale, kui palju parandusi AI programmeeritavas töös tegema peab, vastas arendaja, et tema kogemuse põhjal siiani keskmiselt ühe, aga väga palju sõltub ka sellest, kui hästi oskatakse sisend ette anda.

Erik Martin Vetemaa on AI revolutsioonist väga elevil ning kinnitas, et "igas asjas, mida me tulevikus teeme, on tehisintellekt sisse põimitud".

Loe pikemalt ja kuula saadet:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755