Autor: Indrek Kald • 6. detsember 2023

Kaarel Kotkas: pettusi kasvatavad tehisintellekti areng ja süvavõltsingu tööriistade suur kasutus

Identiteedipettusi kasvatab tehnoloogia kättesaadavus, seejuures tehisintellekti kiire areng ja odavate süvavõltsingu lahenduste massiline kasutus, kinnitas Veriffi asutaja Kaarel Kotkas.
Veriffi juht ja asutaja Kaarel Kotkas.
Foto: Andras Kralla

Kõigist aasta jooksul Veriffi juures tehtud identimistest esitles kuuel protsendil juhtudest inimene end kellegi teisena. Kõigist pettuskatsetest kasutati tänavu 85%-l juhtudest kellegi teise dokumenti või polnud inimene identimise ajal füüsiliselt kohal ja näitas selle asemel näiteks fotot.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052