Autor: Meelis Mandel • 5. veebruar 2024

BaltCap otsib portfelli IT-ärisid. “Seda tüüpi ettevõtteid vaatame ikka ja alati”

Meid on alati huvitanud kõik, mis seondub digiplatvormidega või automatiseerimisega, kinnitas Baltimaade suurima erakapitaliinvestori BaltCap asutaja Kristjan Kalda.
Meil on õnnestunud probleemseid sektoreid vältida, väidab BaltCapi juht Kristjan Kalda.
Foto: Andras Kralla

“Seda tüüpi ettevõtteid vaatame ikka ja alati,” märkis ta ja lisas, et siis on ka "suurem tõenäosus, et neid tooteid-teenuseid on võimalik eksportida, ja see on alati üks asi, mis meid huvitab“.

Kalda kinnitas Äripäevale, et BaltCap otsib ettevõtteid, kus näeb kasvuperspektiivi. “Kui meil läheb lamp põlema, et ahhaa, me saame siia teha laienemise kuskile Ida-Euroopasse või Skandinaaviasse, võimalused on olemas, siis on kindlasti meile huvitav,” märkis ta.

Investeeringut tehes on kõige olulisem tema sõnul meeskond. “Mõnikord on nad küll hea asja leiutanud, aga on teadlased, insenerid, neil ei ole ettevõtlusgeeni. Siis ta ei tõuse lendu. Teine on, et kas see on see ala või äriidee, millesse usud, et see võib suureks saada,” selgitas Kristjan Kalda.

BaltCap on Baltimaade suurim erakapitaliinvestor, mis tegeleb nii väljaostu-, kasvu-, riski- kui ka taristuinvesteeringutega. 1995. aastast on nad investeerinud enam kui sajasse ettevõttesse eri sektorites ja kaasanud üle 950 miljoni euro kapitali. BaltCapi portfellis on muuhulgas ettevõtted nagu Veriff, Hansab, Starship Technologies, Ridango ja Bolt.

Loe pikemalt Äripäevast:

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755