Autor: ITuudised.ee • 29. aprill 2024

Uurimiskeskus püüab tehisintellekti riske maandada

Cybernetica ASil valmis esimese kvartali lõpus riigi infosüsteemi ametile (RIA) tehtud tehisintellekti küberturvet käsitlev uuring. Samuti teeb Cybernetica koostööd ka äsja moodustatud Eesti tehisintellekti tippkeskusega.
Cybernetica vanemteadur Liina Kamm
Foto: Cybernetica

Cybernetical on tulevateks aastateks laiem tehisintellekti strateegia, mida toetab jaanuaris moodustatud ning seitsme miljoni euroga finantseeritud tippkeskus, edastab pressiteade. Tippkeskuse roll on arendada uuenduslikke meetodeid, mis aitavad luua usaldusväärseid tehisintellektisüsteeme. Tippkeskuse juures teevad uurimistööd Cybernetica, TalTech ning Tartu Ülikool, viimane on ka projekti koordinaator.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755