Autor: ITuudised.ee • 10. juuli 2024

Juunikuus rünnati autentimisteenust ja kõrgkoole

Möödunud kuul esines katkestusi tervise- ja sotsiaalvaldkonna e-teenustes ning küberründed tabasid ka Smart-ID autentimislahendust ja kõrgkoole.
Häkkerite rünnakud on hoogustunud.
Foto: Veiko Tõkman

Riigi infosüsteemi ameti (RIA) intsidentide lahendamise osakond (CERT-EE) registreeris juunis 438 mõjuga küberintsidenti, mis on viimase kuue kuu keskmisest veidi kõrgem näitaja. Tänavu esimesel poolaastal oli mõjuga juhtumeid kokku 2607 ehk ligi kaks korda rohkem kui mullu samal ajal (kasv 83 protsenti).

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474