Autor: ITuudised.ee • 10. juuli 2024

Valmis dokumente asendava digitoote esmane versioon

Valminud Eesti digikukru esmane lahendus võimaldab dokumente, nagu ID-kaart ja juhiluba kasutada nutitelefoni abil. See on ettevalmistus Euroopa Liidu ülesele digikukrute lahendusele, mis jõuab kasutusele 2026. aastaks.
Cybernetica tegevjuht Oliver Väärtnõu
Foto: Jake Farra

Cybernetica andis riigi infosüsteemi ametile (RIA) üle digiidentiteedirakenduse toote algversiooni (minimum viable product ehk MVP). Selles on rakendatud mitu funktsiooni, mis asendaks tulevikus füüsilisi isikut tõendavaid dokumente. Nende seas on näiteks ID-kaardi või juhiloa esitamine, mida saab ka väljastada otse digikukru rakendusse.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474