Gazeta.ru: FSB tahab Windowsi kinni panna

Neljapäeval, 3. juulil Venemaa riigiduumas arutusele tuleva seaduseelnõu kohaselt peavad riiklikud ja munitsipaalsed juriidilised isikud loobuma välisriikide operatsioonisüsteemidest.

Gazeta.ru toimetuse käes oleva eelnõu kohaselt hakkab Venemaa föderaalne julgeolekuamet (FSB) kontrollima juriidiliste isikute poolt kasutatava tarkvara turvalisust. Duumasaadikud süüdistavad lääne tarkvaraarendajaid skeemitamises, mille tulemusel on Venemaa eelarvest ebaseaduslikult välja viidud 83 miljardit rubla. Samuti nähakse Microsofti toodetes ohtu riigi julgeolekule, kuna nende abil koguvad välisriikide luureasutused infot Venemaa riigiasutuste ja sõjaväe kohta.

Seaduseelnõu näeb ette, et lääne tarkvara asemel tuleb riigifirmades kasutusele võtta Venemaal, Hiinas või Indias arendatud operatsioonisüsteemid. Tõenäoliselt arendatakse operatsioonisüsteemid Linuxi distributsioonide baasil.

Osale arutelus

  • Rudolf Osman

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Arvamused

Teabevara