Bitcoin tegi kõigile valuutadele tuule alla

Bitcoin, mille olemus on tavainimese jaoks üldjuhul arusaamatu, on sellel aastal tootluselt ületanud kõiki aktsiaindekseid, valuutasid ja tooraineid, kirjutab Bloomberg.

Krüptovaluuta, millega kaubeldakse (ja mis on reguleeritud) nagu kuld ja nafta, on selle aasta algusest kallinenud 79 protsenti 778 dollarini, mis on kõrgeim tase alates mulli lõhkemisest 2014. aasta alguses, selgub Bloombergi kogutud andmetest. Bitcoin on kallinenud rohkem kui vene rubla või brasiilia reaal, mis on traditsiooniliste valuutade seas tänavu edetabeli eesotsas.

Bitcoin loodi 2008. aastal ning investeerimismaailma tekkis palju entusiaste, kes uskusid, et tegemist on rahandussüsteemi evolutsiooniga, mis on osa maailma üldisest digitaliseerumisest. 2014. aastal langes krüptovaluuta hind 58 protsenti ja see hinnalangus oli osaliselt tingitud ka sellest, et osade riikide valitsused hakkasid valuuta vastu võitlema.

Bitcoini comebacki tegemise põhjuste hulka kuuluvad näiteks Hiina kapitalikontrollid ning Suurbritannia ja USA poliitilise ebastabiilsuse suurenemine ning lisaks ütlevad bitcoini toetajad, et krüptovaluutat aktsepteeritakse järjest enam ettevõtete ja tarbijate poolt.

Loe pikemalt Äripäevast.

Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Seotud lood

Jälgi ITuudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

CINAMON is looking for a passionate IT ASSISTANT

Manpower OÜ

31. oktoober 2018

DERIVCO IS LOOKING FOR A JAVASCRIPT DEVELOPER (MID-LEVEL)

Derivco Estonia OÜ

17. november 2018

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib PEASPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

25. oktoober 2018

Teabevara