Autor: Lauri Teder • 5. november 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia oli põhjanaabrite börsi käibeliider

Foto: Pixabay.com
Börsistatistika kohaselt moodustasid Nokia aktsiatega tehtud tehingud oktoobris suurema osa põhjanaabrite börsi käibest, vahendab Kauppalehti.

Nokia oli möödunud kuul ülipopulaarne eelkõige väikeinvestorite seas, kes soetasid tehnoloogiafirma aktsiaid tervelt 145 miljoni euro eest. Põhjus on aga proosaline: ettevõtte hiljutised kehvad kvartalitulemused vedasid väärtpaberi hinna alates 23. oktoobrist pea 18-protsendilisse langusse. Reedesel kauplemispäeval oli Soome kunagise imefirma aktsia väärtus ligi 4,3 eurot, sellal kui täpselt kuu aega tagasi liikus see 5,1 euro juures.

Lisaks Nokiale ostsid väikeinvestorid eelmisel kuul kokku teisigi odavnenud väärtpabereid, nt ravimifirma Orion ja Põhjamaade panganduskontserni Nordea aktsiaid.Üksikinvestorite tehingute arv Helsingi börsil suurenes oktoobris 17,5% ja nende maht kasvas 24,4%. Börsi kogukäive tõusis möödunud aasta sama kuuga võrreldes 22,8%.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755