Autor: Lauri Teder • 2. detsember 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

BlackBerry kaotas Nokiale patendivaidluse

Nokia peakontor Espoos
Foto: Wikimedia (Villeke)
Kanada telefonitootja BlackBerry teatas reedel, et on sunnitud maksma Nokiale patendivaidluse kaotuse tõttu 137 miljonit dollarit, vahendas Reuters.

Rahvusvahelise Kaubanduskoja vahekohus leidis oma selle nädala alguses tehtud otsuses, et BlackBerry pole maksnud Nokiale kõiki patendilitsentsi lepingus ette nähtud tasusid. Vaidlus puudutas 2012. aastal sõlmitud nutitehnoloogia patentide kasutamise lepingut.

Nokia teatel on suurem osa saadavast summast juba ettevõtte finantsandmetes kajastatud. Nähtavasti nõustus sellega ka aktsiaturg, sest tehnoloogiafirma Helsingi börsil noteeritud aktsia hind kahanes reedel 1,99%. BlackBerry aktsia hind Toronto börsil langes 1,87%.Eelmine sarnane patendivaidlus, mille algatas tol korral BlackBerry ise, rikastas Kanada firmat selle aasta alguses USA kiibitootja Qualcommi arvelt 940 miljoni dollari võrra. Õigupoolest ei pruugi ka Nokia nii kergelt pääseda, sest tänavu veebruaris esitas BlackBerry omakorda kaebuse soomlaste vastu, väites, et teatud Nokia võrguseaded ja -tarkvara rikuvad 11 BlackBerry patenti.Allikas: Äripäev 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755