10. oktoober 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nokia lõpetab VR-äri ja koondab töötajaid

Foto: Kuvatõmmis
Nokia koondab enda tehnoloogiaüksusest 310 töökohta ning lõpetab ühtlasi 360-kraadi-kaamera Ozo tootmise, kuna virtuaalreaalsuse valdkond ei arene piisavalt kiiresti.

Tehnoloogiaüksuses töötab kokku 1090 inimest, koondada plaanitakse Soomes, USAs ja Suurbritannias. Kogu Nokia kontsernis töötas juuni lõpu seisuga 102 000 inimest.

Tehnoloogiaüksus jätkab fookusega digitervisele ning patendi- ja brändilitsentseerimisele, vahendas Reuters Nokia teadet.

„Virtuaalreaalsuse turu oodatust aeglasem areng tähendab, et Nokia Technologies plaanib investeeringuid vähendada ning keskenduda rohkem tehnoloogialitsentseerimise võimalustele,“ seisab teates.

Virtuaalreaalsus kaamera Ozo projektiga alustas praegu peamiselt võrguseadmetega tegelev Nokia eelmisel aastal ning sellest oleks pidanud saama esimene toode digimeedia valdkonnas, millest Nokia suurt kasvu lootis.

Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755