Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 13. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soome riigil on sadade miljonite eest Nokia aktsiaid

Nokia peakontor
Foto: Valdar Liive
Soome riigi investeerimisettevõte Solidium andis teada, et tema käes on Nokia aktsiaid ligikaudu 844 miljoni euro eest, kirjutas Kauppalehti.

Solidiumile kuulub 3,3 protsenti Nokiast, riigi investeerimisettevõte ostis aktsiad selle aasta alguses turult.„Nokia moodustab ostu järel Solidiumi portfellist 11 protsenti, kokku on ettevõttel investeeringuid 8,4 miljardi euro eest,“ teatas Solidium.

„Loobumine Telia aktsiatest aasta alguseks tegi Nokiasse investeerimise võimalikuks, mis on suurepäran portfelli osa,“ ütles Solidiumi tegevjuht Antti Mäkinen pressiteate vahendusel.Solidium müüs veebruari alguses 3,2 protsenti Teliast 5,1 miljardi Rootsi krooni ehk ligikaudu poole miljardi euro eest, lisas leht.„Nokia kindel turupositsioon ja tehnoloogiline kompetents on ahvatlevad ja pakuvad hea võimaluse ettevõtte väärtuse kasvuks. Meie asi ongi kindlustada kodumaist omanikkonda selles Soomele nii tähtsas ettevõttes,“ lisas Mäkelä.Soome uudisteportaal Yle märkis, et Nokia soomlaste käes olev osa jäi siiamaani alla 20 protsendi. Suurim soomlasest aktsionär oli aastavahetusel pensionifirma Varma, kelle käes oli ligi kaudu ühe protsendi ulatuses Nokia aktsiaidJaanuaris teatas Nokia, et ohus on 400 ettevõtte Soomes asuvat töökohta, kuna Soomes on töötajate koondamine lihtne, kirjutas Yle.Allikas: Äripäev

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755