19. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

RIA-l õnnestus ID-kaart lahti murda

Foto: Kuvatõmmis /id.ee/
Tallinna tehnikaülikoolis äsja valminud raport toob esile Eesti e-riigi nõrgad kohad. Puudu jääb kompetentsi ja süvateadmistega spetsialiste.

Riig infosüsteemi amet (RIA) korraldas aprilli esimeses pooles Eesti ID-kaardile proovirünnaku ja neil õnnestus turvanõrkust ära kasutades krüpteeritud dokument lahti murda. Sellega tõestati, et meie rahvuslikku uhkust ID-kaarti ei ähvardanudki ainult teoreetiline oht ja kõik kriisi kõrvaldamiseks asutud sammud olid õigustatud, kinnitas RIA peadirektor Taimar Peterkop. Nüüdseks on turvariskiga ID-kaartide sertifikaadid uuendatud või suletud ja 750 000 ID-kaarti ei ähvarda enam otsene oht. Ent tõsiasi, et RIA-l õnnestus ID-kaart lahti murda, näitab, et mõni kuu tagasi oli oht tõeline. 

Loe pikemalt Eesti Päevalehest

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755