Autor: ITuudised.ee • 22. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Levikom toob turule serveriruumide seireteenuse

Levikom Eesti OÜ juhatuse liige Peep Põldsamm
Foto: Erakogu
Levikom lansseerib IoT-tehnoloogial (Internet of Things) baseeruva täisteenuslahenduse NORA-X Server Room, mis võimaldab ettevõtetel teostada temperatuuri, suitsu ja niiskuse seiret serveriruumides ja saada teavitusi ülekuumenemiste, põlengute ja veelekete korral. Teenus aitab ennetada või märkimisväärses ulatuses vähendada seadmete riketest tekkida võivaid kahjusid.

„Seireteenus toimib Levikomi avalikus asjade interneti võrgus NORAnet ning selle rakendus baseerub Levikomi IoT ärirakenduste platvormil NORA-X,“ märkis Levikom Eesti OÜ juhatuse liige Peep Põldsamm. „Uus tehnoloogia võimaldab teenuse kiiret kasutuselevõttu ning selle algsed väljaminekud ja kasutuskulud on väga madalad. Levikomi IT-hooldusteenuse ärikliendid saavad teenuse tasuta.“

Levikomi IoT-põhine täisteenuslahendus NORA-X Server Room võimaldab ettevõtetel teostada temperatuuri, suitsu ja niiskuse seiret enda serveriruumides, tuvastada näitajate kõrvalekaldeid ja saada vastavaid teavitusi erinevate sõnumite kujul. Teenus aitab avastada serveriruumis olevate seadmete (serverid, toite- ja varutoiteseadmed, jahutus ja küte jmt) riketest tekkida võivaid ülekuumenemisi ja põlenguid, samuti veelekkeid ja -avariisid ning seeläbi ennetada või märkimisväärses ulatuses vähendada õnnetustest tekkida võivaid otseseid ja kaudseid kahjusid.

„Igasse teenusega liitunud kliendi serveriruumi paigaldame 1-2 IoT sensorit, mis mõõdavad vajalikke parameetreid ning edastavad signaalid üle NORAnet võrgu vastavasse pilverakendusse,“ selgitas Levikomi IoT ärisuuna juht Ove Tüksammel. „Kasutatavad sensorid ei vaja võrgu- ega toiteühendust, vaid toimivad akutoitel aastaid ning on raadioside vahendusel ühenduses otse NORAnet võrguga. Uue tehnoloogia tõttu on algsed väljaminekud ja teenuse kasutamise kulud kliendile väga madalad ning kasutuselevõtt kiire ja lihtne,“ lisas Tüksammel.

Rakenduse NORA-X Server Room abil saavad kliendid jälgida ja logida mõõdetavaid näitajaid (sh ka tuvastada varakult hälbeid), kuvada näitajaid erinevate graafikutena, jälgida sensorite tööd ning seadistada erinevaid alarme (millal, kuidas ja kellele rakendus edastab alarmsõnumi). Kliendil on võimalik ühele töölauale kuvada ka mitmete serveriruumide ja paljude sensorite andmed ning kasutusgraafikuid. 

Teenus NORA-X Server Room saab olema lähiajal saadaval kõikides Eesti suuremates linnades ja maakonnakeskustes. Vajadusel paigaldab Levikom täiendava tugijaama kliendi asukohta.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755