Autorid: Äripäev, Редакция специальных проектов Äripäev • 13. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Andmeid kogutakse, aga kes neid kasutab?

Taavi Kotka
Foto: Eiko Kink
Statistikaamet toetub oma analüüsides ja kokkuvõtetes paljuski ettevõtetelt ja riigiasutustelt saadud andmetele. Et veelgi paremini infot välja anda, on kavas muuta andmete korjamist selliselt, et andmete jagajate koormus oleks võimalikult väike ja vajalikud andmed jõuaksid statistikaametisse minimaalse viitega.

Saates "Arvude taga" on juttu reaalaja andmekaevest, mille juures reaalaeg tähendab seda, et kõik vajalikud andmed oleksid olemas kuuajase intervalliga. Milleks see vajalik on, sellest räägivad statistikaameti peadirektor Mart Mägi ja IT-ettevõtja Taavi Kotka.

Seminaril "Kuidas edukalt rakendada tulevikutehnoloogiaid ja juhtida strateegilisi IT projekte?" räägib Statistikaameti peaanalüütik Toomas Kirt teemal "Kuidas rakendada suurandmeid avalikus sektoris?"

Vaata, kes veel esinevad ja pane end kohe kirja SIIN

Saates räägitakse ka sellest, milliseid võimalusi selline andmekorje pakub ka teistele peale statistikaameti ja millised on andmete kogumise võimalikud ohud. 

Saadet juhib Kadri Põlendik.

Saadet toetab statistikaamet.

 

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755