4. aprill 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Soovitus professionaalseks andmete visualiseerimiseks

Foto: Pixabay
Nii mõnelegi meist on tuttav olukord, kus ta peab oma projekti kaitsma kas juhi, tellija või kolmanda osapoole ees ja ei suuda seda suusõnaliselt teha. Siis võtab ta aga kätte paberi, kuhu hakkab joonistama käsitsi diagramme, nooli ja skeeme ning tänu sellele kujuneb vaatajatel selge arusaam sellest, mis sõnumit neile soovitakse edastada.

Selleks, et edastada professionaalselt vajalik teave oma visuaalse esitluse ajal, on olemas eraldi lihtne, kuid tõhus tarkvara nimega Microsoft Visio. Lühidalt öeldes, Visio on andmete visualiseerimise tarkvara, mis aitab neid, kellel on vajadus joonistada graafikuid ja diagramme oma sõnumi paremaks edastamiseks.

Diagrammid ja skeemid ei ole Visios pelgalt pilt või illustratsioon, vaid on interaktiivsed, automaatselt uuenevad ning võivad sisaldada mitmetasandilist struktuuri. Neid saab seadistada selliselt, et konkreetsele elemendile klõpsamisel avanevad järgmise taseme skeemid ja graafikud. Selliselt saab kajastada nii raamatupidamise aruandeid kui ka võrguskeeme jne.

• IT-spetsialistid saavad Visio abil luua serveri- ja riiulite paigutuste kaarte.

• Projektijuhid saavad joonistada graafikuid, mis näitaks üksikute töötajate tulemuslikkust või projekti töö tõhusust võrreldes plaaniga.

• Turundajad saavad visuaalselt näidata toote erinevusi, kujundada müügiplaane ja nende rakendamise ajakavasid.

• (Veebi)disainerid saavad hõlpsasti luua erinevaid veebilehtede skeeme, kus alad ja nupud oleksid juba vajutatavad – ehk nii nagu see näeks välja juba pärislehel!

• Personalispetsialistid kasutavad sageli Visiot ettevõte struktuuri esitlemiseks jällegi selle elementide peale klikkimise võimaluse tõttu. Rahvusvaheliste ettevõttete puhul on suureks Visio plussiks skeemi keele lihtne muutmisvõimalus.

Ka tavaelus võib Visiost olla suur kasu. Planeerides oma kodu remonti võib seina- või põrandaplaane luua samuti Visios ja seejärel kasutada neid vajalike arvutuste tegemiseks. Huvitavamad Visio rakendamise alad ulatuvad isegi koomiksiteni, nimelt on ka neid võimalik seal joonistada.

Seega programmi kasutusulatus on üsna lai.

Selleks, et olemasolevad andmed saaks Visios kajastatud, tuleb määrata nende allikad – olgu see SQL Server, System Center, Office paketi tarkvara (Excel, Outlook), Project jne. Visio suhtleb ladusalt teiste programmidega ja uuendab oma skeemidel avalduvat info vastavalt allikafailides tehtud muudatustele. Loodud skeeme on omakorda võimalik importida teistesse programmidesse (nt Word või Excel, aga ka PowerPoint`i paremaks esitluskogemuse saamiseks).

Kui Visio tundub Teile huvitav tarkvara olevat, millel võiks olla praktiline rakendus Teie töö- või igapäevaelus, siis kutsume Teid osalema Visio koolitusel, kus samm-sammult õpitakse kõike vajaliku, et programm enda kasuks tööle panna.

Visio põhikursus toimub 15. aprillil.

Koolitaja Henn Sarv.

Info ja registreerimine SIIN.

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755