10. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Google ostis YouTube'i 20,5 miljardi krooni eest

Internetiotsingu gigant Google nõustus ära ostma YouTube'i 1,65 miljardi dollari (20,5 miljardit krooni) eest.

Google kavatseb arvatavasti laiendada oma online-reklaamide äri ja suurendada videote vaatamise võimalusi internetis, et tulla vastu tarbijate suurenenud nõudmistele.

Kõrge ostuhind viitab sellele, et ka teistel meedia- ja tehnoloogiaettevõtetel oli suur huvi YouTube'i vastu.Antud tehing on suurim Google'i kaheksa aasta pikkuse ajaloo jooksul.

See ost võib Google'ist teha suurima videote pakkuja internetis.

YouTube'i ülevõtmine annab Google'ile võimaluse liikuda tavaliste tekstireklaamide juurest videoreklaamideni internetis.Google'i tegevjuht Eric Schmidt ütles, et ta nad usuvad, et Google'i ja YouTube'i kombinatsioon võib luua uue ja huvitava globaalse meediaplatvormi kasutajatele ja reklaamijatele üle kogu maailma.

Mõned analüütikud on tõstatanud küsimusi YouTube'i hinna suhtes. Kriitikud ütlevad, et Google võib muutuda haavatavaks autoriõiguste seaduserikkumiste puhul, sest YouTube'is kasutajate poolt postitatud videod on sinna üles laaditud ilma autorite loata. Juba praegu on YouTube'il üks sarnane kohtuasi käimas. YouTube on püüdnud kiiresti sõlmida lepinguid meedia- ja meelelahutusettevõtetega, et saada nende toodete litsentsi ning ära hoida võimalikke kohtuprotsesse.

YouTube'i sõlmis kokkulepped Vivendi Universal Music Group'iga ja Sony Corpiga. Eelnevalt on YouTube sõlminud kokkulepped Warner Music Groupiga ja Sony BMG-ga, et teha videod ja muu sisu tasuta kättesaavaks YouTube'i võrgulehel.

Yahoo, News Corp ja Microsoft on samuti YouTube'i ostmise vastu huvi tundnud.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755