25. oktoober 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Häkkerid ründavad E-Trade'is kauplejaid

Häkkerite rünnakud aktsiatehingud vahendavate firmade vastu internetis ning kontodele sissemurdmise skeem on üha laiemalt levinud ja seda uurib FBI, kirjutas CNN.

Kõigile E-Trade'i ja TD Ameritrade'i klientidele, kes on häkkerite tõttu rahalist kahju saanud, on ettevõtted kahjud ka kinni maksnud. Häkkerid on sel aastal sisse murdnud mitmesse Ameerika interneti maaklerifirmasse ning ebaseaduslikult on vahendatud miljoneid dollareid.

Maaklerifirma Ameritrade esindaja Katrina Becker, et häkkerid põhjustasid nende ettevõttele selle aasta kolmandas kvartalis 4 miljonit dollarit (50 miljonit krooni) kahju.

Ka E-Trade esindaja Pam Ericson möönis, et häkkerid on nende kolmanda kvartali tulemust mõjutanud. Samas ta ei soostunud ütlema, kui suurt kahju on tekitatud.

Salateenistuse ja FBI andmetel on mitmed firmad teatanud interneti kuritegudest.

Salateenistuse töötaja John Stark ütles, et häkkerid on peamiselt kasutanud kaht moodust ettevõtete petmisel. Ühel juhul teenitakse kasumit aktsiakurssidega manipuleerimisest ja teisel juhul müüakse aktsiad ning suunatakse kasum offshore-kontodele. Samas need ei ole ainsad meetodid, mida kasutatakse.

Mõlemat moodust kasutati näiteks Ameritrade'i petmisel. "Kurjategijad katsetavad igasuguseid pettusviise," ütles ettevõtte esindaja Katrina Becker. "Peaaegu igat meetodit, mida nad on proovinud, oleme me ka ise kogenud," lisas ta.

Võitlemaks häkkerlusega, on mitmed interneti maaklerifirmad hakanud klientidele pakkuma tasuta häkkimisvastast tarkvara ning teavitanud kliente internetipettuse ohtude eest.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 5836 1474