7. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Skype'i asutajad investeerivad 1,5 mln kr Eesti mõõtevahendite tootjasse

Investeerimisgrupp Ambient Sound Investments (ASI) investeerib 1,5 miljonit krooni Eesti mõõtevahendite tootja Evikon MCI viimiseks globaalsele turule. Evikon MCI arendab sensoritel põhinevaid mõõteriistu ja süsteeme, mille järele on maailmas nõudlus kiiresti kasvamas.

Skype’i nelja eestlasest kaasasutaja poolt loodud ASI ja Evikon MCI vahelise tehinguga suurendatakse ettevõtte omakapitali 1,5 miljoni krooni võrra. Tehingu tulemusel omandab investeerimisgrupp 23% elektroonikaettevõtte osakapitalist. Ülejäänud osakapital kuulub ettevõtte kolmele juhatuse liikmele. Lisaks tekib Evikonil võimalus saada investeerimisgrupilt konverteeritavat laenu.

„Otsustasime ettevõttesse investeerida, sest Evikon MCI on mõõteriistade kitsal turul maailmas tipptegija,” ütles ASI juhatuse esimees Toivo Annus. „Meie ühine eesmärk on kasutada ära Tartu ettevõtte potentsiaali, panustada tootearendusse ning minna rahvusvahelisele turule.”

Evikon MCI juhatuse esimehe Madis Einasto sõnul aitab investeering astuda ettevõtte arengus järgmise suure sammu edasi. „Oleme seni enda poolt välja arendatud tooteid turustanud aktiivselt eelkõige Baltikumis ja teistes lähiriikides, kuid pole veel pakkunud konkurentsi globaalsel turul,” rääkis Einasto.

Investeeringut kasutatakse Einasto sõnul terve ettevõtte uuele tasemele viimiseks, kuid eelkõige panustatakse tootearendusse, tootmisvõimsuse kasvu ja rahvusvahelisse turundustegevusse. Ettevõtte jaoks on oluliseks eesmärgiks ka meeskonna täiendamine tipptasemel spetsialistidega.

Mõõte- ja kontrollseadmete turul 15 aastat tegutsenud Evikon MCI toodangut kasutavad tuntud ettevõtted toiduainete- ja puidutööstuses, energeetikas, sooja- ja kommunaalmajanduses, ehituses ning paljudes teistes valdkondades. Firma omab konkurentsivõimelist tooteportfelli ja osaleb aktiivselt tehnoloogilistes uuringutes. Evikon MCI on Eesti Nanotehnoloogiate Arenduskeskuse üks asutajatest.

Einasto hinnangul on maailmas nõudlus täpse sensormõõtetehnika järele kiiresti kasvamas seetõttu, et tehnoloogiad on muutunud odavamaks ja need leiavad kasutust üha rohkemates valdkondades.

Ambient Sound Investments on 2003. aastal Skype’i nelja eestlasest kaasasutaja poolt loodud investeerimisgrupp.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755