21. november 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

ID-kaart kolib mobiiltelefoni

EMT käivitab järgmisel aastal koostöös pankade ja sertifitseerimiskeskusega uudse mobiil-ID teenuse, mis võimaldab näiteks internetipanka siseneda arvutiekraanile koode toksimata.

Sertifitseerimiskeskuse turundusjuht Andres Aarma selgitas, et mobiil-ID puhul ei ole enam vaja eraldi ID-kaarti ja selle lugejat, kuna telefon täidab ühel ajal nii kaardi kui ka kaardilugeja funktsiooni, kirjutas Eesti Päevaleht.

EMT avalike suhete juhi Kaja Pino sõnul tuleb mobiil-ID kasuks näiteks siis, kui arvutisse ei ole installeeritud tavalise ID-kaardi lugejat ning kasutajal on vaja teha identifitseerimistoiming. “Mobiil-ID annab ikkagi võimaluse näiteks panka siseneda, kui sa oled küll arvuti juures, ent sellel pole ID-kaardi lugejat,” lausus Pino ning lisas, et mobiil-ID peamine võlu on kasutamislihtsus ja mugavus.

Mobiil-ID-ga panka sisenedes tuleb kõigepealt sisestada oma kasutajatunnus ning seejärel küsib telefon PIN-koodi. Õige koodi sisestamisel saabki kasutaja panka sisse.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755