12. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Samsungi ja LG Philipsit süüdistatakse ebaausas konkurentsis

Maailma suurimat vedelkristallekraanide tootjat Samsung Electronicsi ja suuruselt teist LG Philipsi süüdistatakse USAs, Jaapanis ja Lõuna-Koreas ebaseaduslikes hinnakokkulepetes ja ebaausas konkurentsis.

Uurimisorganite sõnul uuritakse, kas LCDde tootjad leppisid kokku hindades juba paar aastat tagasi, kui tööstusharu oli kasvav, kirjutas Financial Times.

"LG Philips LCD suhtub uurimisse tõsiselt ja me teeme võimudega koostööd," teatas ettevõtte esindaja.

Ettevõtte käive on kahel viimasel kvartalil kahanenud, kuna lameekraanid on odavamaks läinud ja LCD tootjad on hakanud suuremaid ekraane tegema.

Samsung teatas sammuti täielikust koostööst võimudega: "Me pooldame eetilist ausat konkurentsi ja taunime ebaausaid turundusvõtteid."

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755