12. aprill 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlased saavad oma You Tube'i

wwWärava meeskond avas portaali www.ee lisavõimalusena videode vaatamise ja majutamise, teatas firma.

"wwWäravas asuvate videode kvaliteet on hea, allalaadimine kiire ning lihtne kasutada. Kõik toimingud lehel on võimalik teha kasutades eesti keelt. Uut videoportaali on testperioodil erinevates blogides võrreldud välismaise YouTube’iga," kommenteeris wwWärava arendusjuht Tauri Purkas.

Tema sõnul võimaldab wwWärav vaadata teiste üleslaaditud videosid ja majutada oma videod internetti. Maksimaalne video suurus on 100mb.

Kõiki videosid saab hinnata ja kommenteerida. Automaatselt koostatakse ka videode edetabeleid.Videode üleslaadimiseks on nõutud kasutajaks registreerimine, milleks kulub kümmekond sekundit. Videod on paigutatud kümnesse temaatilisse kataloogi ning praeguseks on seal vaatamiseks üle kolmesaja video, mis iga päevaga suureneb. On teada, et Paide kohalikud jackassid valmistavad praegu videoklippe, et neid sinna vaatamisks üles laadida.

Klippide otsingusüsteem võimaldab otsida videoid nii selle kirjelduses olevate sõnade järgi kui ka

kasutajanime järgi. Kiirotsing näitab viimaseid üleslaetud videosid.Süsteem tunneb kõiki enimlevinud videoformaate ja need konverditakse flash videoks, mida saabvaadata enamik internetis surfajatest. Tingimuseks on, et arvutisse on installeeritud flashplayeralates 8.0, mis on olemas üle 90 protsendil arvutitest. Üles saab laadida ka mobiiliga tehtudvideosid.Video.www.ee vahendusel on võimalik edastada ka reklaame. Portaali on muuhulgas lisandunud ka uudised ja blogi pidamise võimalus.

wwWärava meeskonnal on tulevikuks mõte teha koostööd teatrite, kinode ja filmistuudiotega, et tutvustada

uusi näidendeid ja filme.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755