2. mai 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Rootsi riik müüb maha 8% Telia Sonerast

Rootsi riik müüb Eesti Telekomi omanikfirmast Telia Sonerast 8% maha institutsionaalsetele investoritele.

Müüki alustati täna hommikul ja see kestab homme, 3. mail, kella kuueni, kirjutas Rootsi majandusportaal di.se.

"Tehinguga vähendame oma osalust Telia Soneras märkimisväärselt, samas jääb meile alles peamise osaniku staatus ja sellega ka täielik otsustusvabadus strateegilistes küsimustes," ütles regionaal- ja finantsturgude minister Mats Odell.

Aktsiate müüki korraldavad Deutsche Bank ja UBS Investment Bank. Rootsi valitsus on otsustanud, et rohkem Telia Sonera aktsiaid enne 2008. aasta aprilli börsil müüki ei panda.

Müüdava osaluse hind on Bloombergi andmetel hinnanguliselt 19,7 miljardit Rootsi krooni ehk 33,7 miljardit Eesti krooni.

Telia Sonera aktsiaid müüakse soodsas olukorras. Alates Rootsi Telia ja Soome Sonera ühinemisest 2002. aastal kasvas ettevõte aktsia eelmisel aastal rekordiliselt - 32%. Ettevõtte turuväärtus on praegu umbes 246 miljardit Rootsi krooni ehk 420,7 miljardit Eesti krooni.

Rootsi riigile kuulub Telia Sonerast praegu 45,3%.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755