6. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Amnesty: tsensuur muudab internetti

Amnesty International hoiatas, et internet võib muutuda tundmatuseni, kui ei võeta ette midagi online-vabaduste erosiooni peatamiseks, kirjutas BBC News.

Hoiatus tuli enne Amnesty konverentsi, kus repressioonide all kannatanud esitavad oma seisukohad.

Interneti repressioonid on levinud organisatsiooni teatel mitmekümnesse valitusse. Muuhulgas süüdistas Amnesty International Google'it, Microsofti ja Yahoo' repressioonidele kaasa aitamises. Ettevõtted väidavad, et nad järgisid kohalikke seadusi.

Amnesty on mures, sest tsensuur kasvab. "Hiina internetimudel, mis lubab veebiavarustuses äri teha, kuid ei luba kõnevabadust, on muutumas järjest populaarsemaks. Võrreldes viie aasta taguse ajaga on kasvanud riikide arv, kes sulgevad lehekülgi ja arreteerivad blogijaid," ütles Amnesty kampaania juht Tim Hancock. "Kui me probleemiga ei tegele, võib internet tundmatuseni muutuda," lisas ta.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755