19. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti pürib NATO ja euroliidu küberturvalisuse eestvõitlejaks

Nii president Toomas Hendrik Ilves kui ka kaitseminister Jaak Aaviksoo leiavad, et Eesti peaks olema NATO-s ja Euroopa Liidus küberrünnakute ning -kuritegevusega seotud teemade algataja ning päevakorral hoidja, kirjutas Eesti Päevaleht.

“See annaks meile juurde turvalisust ja kindlustunnet, et küberjulgeolek ehk Tiigrikaitse on asi, millega Euroopa Liidus ja NATO-s pidevalt tegeldakse,” ütles president Ilves eile. Ilves lausus, et küberkuritegevus ei ole ühe või kahe riigi vaheline küsimus, vaid hoopis laiem probleem.

Ilvesel on enda sõnul hea meel vaadata, kuidas praegu sõnastavad küberkuritegevuse ohjeldamise probleeme eri ministeeriumide ametnikud. “Nagu olen kuulnud, arutab seda teemat lähiajal ka valitsus. Rahvusvaheliselt tuleb aga leida võimalikult palju liitlasi, kes mõistavad küberjulgeoleku olulisust.”

Kaitseminister Jaak Aaviksoo arvas, et Eestit kübersõja küsimustes eestvedajaks nimetada oleks liiga suuresti öeldud, ent kindlasti võib Eestit nimetada teema päevakorras hoidjaks.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755