21. juuni 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Robot suudab olukorda hinnata

Ameerika teadlased lõid robotid, millel on võime võtta vastu teadmistel põhinevaid otsuseid. Seega suudavad robotid nüüd ümbritsevas keskkonnas paremini navigeerida.

Purdue ülikooli insenerid arendavad roboteid, mis on suutelised tegema andmRobot viib lahinguväljalt langenud sõdurid a selliseid hinnanguid selle kohta, mis ootab ees, kui robot panna liikuma tundmatusse keskkonda, kirjutas Science Daily.

See jällegi võimaldab vähendada aega, mis kulub robotil sellises keskkonnas edukaks liikumiseks.

Tarkvara algoritm võimaldab robotitel laserkaugusmõõdiku ja odomeetri abil kaardistada kohti, kus nad viibivad esmakordselt. Nende mittetäielike kaartide põhjal hindavad robotid, mis võiks ees oodata.

Mida rohkem on ruumis korduvaid elemente, seda täpsem on ennustus ning seda lihtsam on robotil edukalt liikuda, ütles robootikaprofessor George Lee.

"Näiteks parkimismajas on robotil oma koostatud kaardi abil lihtsam liikuda, sest kõik korrused on üsna sarnased, aga sama võib öelda ka kontorihoonete kohta," lisas Lee.

Loe ka teisi Novaatori uudiseid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052