8. oktoober 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Parkimisautomaat hüüab appi

Suurbritannias Eastbourne’is töötab tänasest 150 uut parkimisautomaati, mis oskavad ise abi kutsuda, kui vandaalid seda lahti püüavad murda.

Automaadid on varustatud sim-kaartidega ning masinad annavad Bristolis ööpäevaringselt töötavale teeninduskeskusele tekstisõnumiga teada ka siis, kui seade on rivist väljas või mündihoidla ääreni täis, kirjutas The Guardian.

Päikesepatareidel töötav automaat maksab ligi 68 000 krooni, selle korpust on tugevdatud roostevaba terasega ning neid peetakse Suurbritannias hetkel kõige turvalisimateks, sest igaüks, kes üritab masinast raha kätte saada, riskib vahelejäämise ning vanglaga.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755