31. detsember 2007
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Linnad lasevad täna öösel taevasse 1,5 miljoni krooni eest tuleilu

Võrreldes nelja päeva taguse seisuga laekus Rakvere ilutulestiku korraldajale üle 45 000 krooni täiendavat sponsorraha, mis võimaldab korraldada Eesti suurima ilutulestiku. Kokku teevad Eesti linnad aga 1,5 miljonit maksva ilutulestiku rekordi.

«Nii panid nad õla alla sellele, et Rakvere juba kuuendat aastat järjest hoiab suurima ilutulestikuga linna tiitlit, kuigi vahepeal tundus, et seekord saab selle au endale Tallinna kesklinn,» rääkis linnapea Andres Jaadla, kuidas nad kindlalt vähemalt 50 000 krooniga pealinnale ära teevad.

Eesti pealinn Tallinn, millega peamiselt võisteldakse, pakub rahvale tuleilu 170 000 krooni eest.

Kokku lennutavad Eesti linnad täna öösel organiseeritult taevasse 1 539 200 krooni, millest rahva raha on 902 780 krooni ja sponsorite osa 636 420 krooni, kirjutas SLÕhtuleht.

Kõigist Eesti 47 linnast korraldab keskse ilutulestiku 41 linna, organiseeritud saluuti ei toimu vaid Antslas, Kallastel, Kehras, Tamsalus, Sauel ja Tapal.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Robert PedajaReklaami projektijuhtTel: 5349 9052