22. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eestlaste IT-teadmised vallutavad Lõuna-Aafrikat

Lõuna-Aafrika Vabariigi (LAV) turule on sisenenud infotehnoloogiliste terminallahenduste väljatöötaja SmartLink Group, kes on omandanud ligi kolmandiku sealsest ettevõttest ning tegutseb Revneteki nime all.

Jaheneva majanduse taustal otsivad Eesti ettevõtted oma investeeringutele uusi sihtriike ning on jõutud isegi Lõuna-Aafrika Vabariigini, kirjutas Ärielu. Ettevõtte juht Henrik Põder selgitas investeeringuid nii kaugesse riiki sellega, et LAV on arenev ja palju-palju suurem turg kui Eesti.

„Äriettevõtjad teavad Eestit kui IT-riiki. Sealne avalik sektor vaatab Euroopa poole, kuidas saaks järgmisi sealt tulevaid IT-lahendusi ära kasutada. E-lahenduste alal on Eesti sealsetes edetabelites alati esindatud,“ märkis Põder.

„Kuna enamik Eesti ettevõtteid on oma kogemused saanud arenevast riigist, siis on see tee meile teada. SmartLink sattus kokku ühe kohalikuga, kes oli nõus ettevõtet esindama ja meiega koostööd tegema. Me ei taha avada ühtegi kontorit ilma kohapealse esindajata. Tema on seal majandamas, meie osa on puhtalt teadmised, tooted ja muu selline,“ rääkis Põder

SmartLink on LAVis investeerinud peamiselt intellektuaalsesse omandisse ligi 2,5 miljonit krooni. Põderi sõnul on tegemist esmase investeeringuga. „Raha läks puhtalt tehnilise toe ja müügi ehk sisemise protsessi loomisele. See on nii-öelda stardikapital, edasine sõltub sellest, kuidas ettevõttel läheb,“ ütles Põder ja lisas, et esimese tegevusaasta jooksul on areng olnud nähtav.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755