28. jaanuar 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeerimispank ei soovita panustada Apple’i aktsia langusele

Ehkki Apple’i aktsia hind tegi möödud nädalal pea seitsme aasta suurima nädalase kukkumise, soovitab Morgan Stanley aktsia langusele mitte panustada.

Investeerimispanga analüütikud Katy Huberty ja Alice Hur märgivad klientidele saadetud raportis, et iPodide müügikasvu aeglustumisele vaatamata pole praegu õige aeg panustada Apple’i aktsia hinna langusele, kirjutas Apple’e uudiseid ja kuulujutte vahendav portaal AppleInsider. Nimelt on Apple’i kulutused uurimis- ja arendusöödele kasvanud viimasel kolmel kvartalil kõige kiiremini ettevõtte lähiajaloos. See näitaja on aga seni toonud endaga kaasa uutele toodete turule toomise, mis toetab nii ettevõtte fundamentaalnäitajaid kui ka aktsia hinda.

Nii toovad analüütikud näiteks perioodi juunist detsembrini 2004, mil kulutused uurimis- ja arengutöödele kasvasid seitse protsenti. Sellele järgnes iPodide suurem valik ning tegevuskasumi marginaali 12protsendilise tõusu järgneval aastal. Taolisi näiteid on ka teistest perioodidest.

Eelmise aasta teisel poolel kasvasid Apple’i kulutused uuringutöödele 32 protsenti võrrelduna eelmise perioodiga 2006. aastal, mis toob analüütikute arvates endaga kaasa laiema valiku võrguta interneti seadmeid ja tooteid, mida praegu pole veel teada.

Apple’i aktsia hind kukkus möödunud nädalal 19,4 protsenti 130,01 dollarini. Tegemist on selle suurima kukkumisega alates 2001. aasta 20. juulist.

Artikli autor omab Apple’i aktsiaid.

Autor: ituudised.ee - Äripäeva IKT uudiste teemaveeb

Liitu ITuudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Indrek KaldITuudised.ee toimetajaTel: 511 1112
Anne WellsReklaami projektijuhtTel: 5880 7755